joi, 31 mai 2007

Ce muzeu îmi place mie

Unul care să mă intrige, care să mă facă curioasă, care să fie precum viaţa. Adică să nu simt că există o graniţă între ceea ce trăim noi zi de zi şi ce expune el. De foarte multe ori muzeele sunt cutii cu mortăciuni, fie ele obiecte, animale împăiate, roci, costume, idei, cărţi. Dar toate aceste lucruri la un loc au un ceva care le-a generat, un ceva care la un moment dat a fost viu. Pe acel ceva vreau să-l caut şi să-l expun. Şi atunci muzeul devine un spaţiu de interogare a vieţii, devine folositor, important.
Mai e un motiv pentru care (am înţeles în ultimul timp) îmi plac muzeele. Pentru că ele adună la un loc foarte multe arte, modalităţi de expresie şi oameni. Le văd ca nişte laboratoare la graniţa dintre tot felul de domenii (expunere obiect, fotografie, multimedia, muzică, teatru, design interior, scenografie). Într-o lume a specializărilor, aceste asociaţii de idei, forme, modalităţi de expresie mi se pare sănătoasă şi dătătoare de bucurii.

Dar hai acum să vă spun şi ce muzeu îmi place mie:
Museum of Jurassic Technology

"...guided along as it were a chain of flowers into the mysteries of life."

The Museum of Jurassic Technology is a museum located at 9341 Venice Boulevard, in the Palms district of Los Angeles, California, USA. It has a Culver City address (zip code 90232). It was founded by David and Diana Wilson in 1989. A small branch of the museum is located inside the Karl Ernst Osthaus Museum in Hagen, Germany.

Intraţi pe site-ul lor să vedeţi şi să nu credeţi. Când am timp, o să postez şi un articol al unui tip care a cercetat cu mintea şi cu paşii acest muzeu. Acum nici măcar nu-mi mai amintesc numele. Dar ştiu că e genial!

3 comentarii:

Simbad spunea...

Cartea, cu adevarat minunata, despre Museum of Jurassic Technology se cheama Mr. Wilson's Cabinet of Wonder si e scrisa de Lawrence Weschler. Si se gaseste si la noi, in Romania, anume la biblioteca NEC.

Anonim spunea...

Servus Simina!
M-ar interesa sa achizitionez cartea mentionata de tine. Am intrat pe NEC, se poate doar consulta acolo sau se poate si cumpara?
Multam anticipat pentru raspuns.
HISTARCHa

Simbad spunea...

@Histarcha
cartea poate fi citita la biblioteca New Europe College (ai nevoie de o recomandare pt a putea deveni cititor NEC).Pentru a o cumpara, iti recomanda amazon sau alte siteuri care livreaza carti in Romania.