vineri, 10 iunie 2011

Odillon Redon la Grand Palais

E cald şi nu prea mai am chef de stat „înauntru”, chiar dacă este vorba de muzee...Dar expoziţia Odillon Redon (http://www.rmn.fr/english/les-musees-et-leurs-expositions-238/grand-palais-galeries-nationales-257/expositions-258/odilon-redon-2237) n-am putut s-o ratez... Şi bine am făcut!

Odillon Redon este un poet...desenele în cărbune au titluri lungi, fraze care stârnesc poveşti fantastice în capul privitorilor, iar pentru pastelurile viu colorate nici nu mai este nevoie de cuvinte, doar uitându-te la ele plonjezi într-un fel de Ţară a Minunilor...

Ca observaţie practică, ramele erau diferite! Nu toate standard, la fel, identice, xeroxate...Cred că e prima dată cand văd, într-o expoziţie, multe rame de multe feluri. Mi-a plăcut.

E cald şi n-are rost să insist ...Visul Odillon continuă.

2 comentarii:

Gabriela NC spunea...

mi-ar fi placut sa vad niste fotografii din expozitie. In special cu ramele ele cele diferite

Malina Z spunea...

Cu siguranta ceva m-a impiedicat sa fac poze, pentru ca si eu aveam asta in gand...nu retin daca erau interzise cu totului sau era interzis blitz-ul (si fiind pasteluri lumina era slaba, deci pozele ar fi fost cat se poate de nereusite). Dar da, cred ca ar fi bine de acum inainte sa mai si fotografiez ce vad.