miercuri, 6 iunie 2007

Muzeu în România. De ce blog.

Poate că titlul blogului ar fi trebuit să fie Muzeu în România. Pentru că pe mine asta mă interesează: să aflu chestii despre muzeele din România, cine ce face sau nu face, să intru în contact cu oamenii care au de a face cu ele, să creez o masă critică (nu ştiu exact dacă aşa se spune). Adică unii şi alţii să-şi dea cu părerea despre ce e aia un muzeu, ce ar vrea să fie, de ce au nevoie, ce le-a plăcut sau nu când au intrat în ultimul. Bine înţeles, că şi referirile la alte muzee din străinătate sunt bine venite.
Uite, şi ca să încep tot eu, aş vedea aici pe blog şi listă cu nume de muzee din România şi impresii literar scrise. Nu ştiu cum anume să o postez, ca să poată scrie în ea oricine.

1. Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia, iunie 2007
Auzisem multe de el de la vizitele de la începutul anilor 90 ale antropologilor şi etnologilor francezi, belgieni în România. Ştiam că arată ca un fel de fermă în natură şi când m-am dus în Slobozia asta mă aşteptam să văd. Ciu-ciu. Acum muzeul e în chiar centrul oraşului, într-o clădire mare, înaltă, gen magazinul din centru Sibiului sau Sora din Bucureşti.
Fotografii de la MNAC dintr-un fond de fotografie veche, obiecte vechi şi noi. Impresionant depozitul de maşini şi unelte agricole şi, zic eu şi nu numai eu şi alţii care le-au înmânat nu ştiu ce diplomă )clubul Oamenilor de Afaceri de nu ştiu unde) activităţile în care muzeul iese din sine şi pleacă pe la tot felul de târguri cu maşinăriile lui şi face demonstraţii. Cică au fost la Târgul de Agricultură de la Mamaia, la Modexpo Bucureşti, cu maşini de cusut, la Târgul Pâinii tot Bucureşti cu ţesturi. Impresionant. Muzeul în târg. Muzeul producător de spectacol.
A! şi au primit o donaţie un conac prin Bărăgan. Unde vor face un fel de fermă, gen ecomuzeu. Na, că se poate.

2. scrieti voi
3.
4.

Niciun comentariu: